Kronisk värk del 2

För de som vill ha mer info om varför och hur jag har ont så rekomenderar jag att läsa del 1. 
Ett mer lättsamt ämne, saker jag har hittat efter snart 11 år som hjälper. 
Så ett stort problem är sömnen, det är svårt att somna om man har ont. Jag har rätt säng vilket var en grej vi fick fixa när det inte gick längre med den jag hade. Två kudden, du måste ha en huvudkudde som passar dig, jag sover på sidan så behöver en kudde mellan benen för att inte anstränga svanken, sover man på rygg ska man ha en under knäna så bena är lite böjda för samma effekt. Så jag har en kudde som är 50x150cm, som jag kramar och har ena benet över. 
Men som jag sa, det är svårt att sova om man har ont, så innan jag somnar använder jag spikmatta, många har testat de och tycker ofta att de gör för ont eller inte hjälper, några tips, börja med att ha spikmattan i soffan eller sängen så blir det inte så "stumt" spikmattan följer med kroppen så att säga, Sen ska man inte ha kläder mellan spikmattan och kroppen, sen ha ett täcke eller liknande över dig så du kan hålla värmen när du "går av" mattan då har man effekten kvar längre av mattan. 
Har också magnesium, har det som badsalt som jag löser upp i ljummet vatten som jag har i en blomsprayflaska som jag sprayar över ryggen, 1 av 4 personer får en biverkning av magnesium att de blir extremt trötta, rekomenderar att testa lite först och se vad som händer, det som är bra med magnesium är att det tar bort muskel smärta, hjälper också att spraya typ på magen när man har mens smärtor. Massage kudde sitter jag också med, det är bäst med sådana som har värme i dom, använder också chilli linnement, för då blir det så varmt att man inte känner smärtan. 
Sedan avstår jag från vissa saker då min rygg blir värre, tar det försiktigt med andra saker. Har också lärt mig att lyfta med benen eller bara armarna för att göra vardagen lättare. Jag skulle vilja gå till en massör, men det blir väldigt dyrt i längden plus är inte jätte förtjust i hela "dom tar i en" delen. Sen kan jag helt enkelt inte sitta, ligga, stå för länge. Endel missförstår mig ofta när man är ute, de tror jag är stressad eller nervös för jag byter position så ofta. I bland när jag är ute får jag ta en promenad runt ett kvarter mellan cidrarna, att gå hjälper. Har en utfällbar käpp i min väska, bara för vad som hände i somras när jag fick ett ryggskott, vilket jag kommer få oftare och oftare, så jag inte kunde gå, inte kul. Känner mig som en gammal gubbe eftersom jag har den, men hellre att jag kan gå med en käpp över att kräla upp för trappen till lägenheten för att kunna ringa någon. 
Kramar, Random Girl.
Ryggvärk Smärta diskbråck kronisk värk tips värk
0 kommentarer